Serveis i activitats per a centres educatius


Visites escolars

Les biblioteques de Parets del Vallès ofereixen un programa de visites de formació als centres escolars per a totes les edats. Podeu consultar la informació a:


Visites d’autors/es

Visites d’escriptors/es

A través del programa Lletres a les Aules del Departament de Cultura i la ILC (Institució de les Lletres Catalanes), les escoles poden apuntar-se i convidar autors/es a venir de visita. La llista on triar és molt extensa. Infants i joves podran conèixer i gaudir de primera mà de la visita d’autors/es en llengua catalana que escriuen expressament per a ells.

Els centres educatius que vulguin participar-hi poden triar entre dues modalitats: Autors a les Aules o En Veu Alta.

Assessorament: Biblioteca Can Rajoler i Biblioteca Can Butjosa.

Visites d’il·lustradors/es

Programa que pretén acostar el món de la il·lustració a les aules. Durant aquests anys les escoles de Parets del Vallès han gaudit de la visita d’il·lustradores i il·lustradors com la Imma Pla, la Mercè Galí, la Gemma Garcia, en Xavier Salomó…

Les il·lustradores paretanes Maria Josep Figueroa i Alba Ginesta han preparat tallers al voltant de l’àlbum Lota, la catxalota, que han il·lustrat amb el col·lectiu Rosa Sardina. Podeu clicar aquí per a més informació.

Assessorament: Biblioteca Can Rajoler i Biblioteca Can Butjosa.


Préstec de lots

Préstec de lots temàtics

Les biblioteques de Parets del Vallès ofereixen als centres escolars el servei d’assessorament i préstec de lots temàtics si necessiten documents per la biblioteca d’aula o per treballar un tema d’interès.

Préstec de lots CePSe

La Central de Préstec de Biblioteques Públiques de Catalunya (CePSe) ofereix lots de llibres del mateix títol per a clubs de lectura o centres educatius. El préstec d’aquests lots es pot tramitar des de les biblioteques de Parets del Vallès. Podeu consultar aquest document per a més informació.


Premis Atrapallibres i Protagonista Jove

Programa organitzat pel CLIJCAT (Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil). Destinat a centres escolars d’arreu de Catalunya.

Per a més informació i inscripcions podeu consultar el següent enllaç: Premi Atrapallibres (infants de 9 a 12 anys) i Premi Protagonista Jove (joves de 13 a 16 anys).

Assessorament: Biblioteca Can Rajoler i Biblioteca Can Butjosa.


Sessions formatives en LIJ

Formació impartida per la Biblioteca Infantil i Juvenil Can Butjosa. Per saber-ne més, consulteu el document Xerrades formatives per professionals de l’educació.


Pla de lectura municipal

El Pla de lectura municipal de Parets del Vallès té una llarga trajectòria des de l’any 1993. Consisteix en una activitat de foment lector periòdica dins el context escolar. Per a més informació podeu consultar aquest enllaç.