Almudena Herrera Jaime

L’Almudena (1980) ha viscut a molts llocs: Barcelona, Barberà, Badia, Parets… però si l’escolteu com parla, diríeu que és d’Amposta. Allà va aprendre que les biblioteques són portals a infinitat de vivències i que l’estudi de la música i el gaudi de tocar el piano transforma l’ànima i la ment.

Té formació i certa experiència com a traductora i intèrpret d’anglès i xinès. També ha treballat com a gestora cultural al Teatre Municipal Cooperativa de Barberà del Vallès i ara exerceix de professora de secundària. És mare de dos persones meravelloses que li han ensenyat el sentit de la vida i amb qui passa hores davant de pàgines i pàgines.

Sempre ha escrit, de petita guanyava premis literaris, però no ha estat fins el 2020, mentre estàvem en la situació més estranya que havíem viscut mai, que no va publicar el seu primer conte: El crit de la mona, un conte en vers, il·lustrat per Nina Bach, amb música composada i cantada per ella mateixa i gravada i arreglada per Nabil Mansour.

A Parets, atreta per la màgia a la Biblioteca de Can Butjosa, va descobrir la passió de contar contes i ha sigut conta-contes dins el Pla de Lectura Municipal durant tres anys i encara ara hi ha nens crescuts que la reconeixen pel carrer.

Publicacions

  • HERRERA JAIME, Almudena; BACH, Nina (il·lustracions). El crit de la mona. Barcelona: Editorial Excellence, 2020.